Hardloopkleding kopen

Naast hardloopschoenen is de juiste kleding ook een erg belangrijke onderdeel voor de hardloper. Voor als je net bent begonnen met hardlopen, of je nog moet aanvangen, bespreken we hier een aantal punten die je in gedachte moet houden wanneer je hardloopschoenen uitkiest en daarna aanschaft.

Weet waar je naar op zoek bent

Wees zeker van jezelf van waar je naar op zoek gaat alvorens je voor jouw hardloopkleren gaat shoppen. Als vrouwelijke hardloopatleet moet je zeker beschikken over een ondersteunende sportbeha.

Dit is net zo belangrijk als jouw sokken die jouw voeten zullen beschermen tegen blaren. Wanneer je jouw sokken aanschaft, kies dan voor een katoen-poly samenstelling in plaats van 100% katoen, aangezien vochtopname een eigenschap van katoen is.

Als je shirts en korte broeken aanschaft, kies dan absoluut producten die van nylon zijn gemaakt. Producten van nylon ademen meer dan die van katoen. Ondanks dat katoen comfortabel is, zuigt het niet alleen jouw zweet op, maar houdt dit ook vast waardoor jouw kleren zwaar en nat worden. Als je voor nylon hardloopkleren kiest, weet je dat het de eigenschap heeft om het zweet van je huid af te voeren, zodat dit snel en gemakkelijk verdampt. Op deze wijze voel je je steeds licht en droog terwijl je rent. Hardloopkleren die gemaakt zijn van vocht afnemend materiaal kunnen kostbaarder zijn, maar als je met comfort wilt rennen is dit absoluut zijn prijs waard.

Wanneer je de kleur van jouw outfit kiest, is het belangrijk dat je heldere kleuren met reflecterende banen kiest. Deze kleurkeuze zorgt ervoor dat jij veilig op straat kan hardlopen.

Hardloopkleding in de winter

In de winter hoef je niet te stoppen met hardlopen. Door bij redelijk weer gelaagde kleren te gebruiken kun je nog steeds genieten van hardlopen in de winter. Zolang je maar de juiste combinatie van gelaagde kleding gebruikt, kan hardlopen in de winter juist veel plezier geven. Houd in gedachten dat teveel kleren het jou als hardloper te warm kan maken of je teveel kan laten zweten.

Aan de andere kant leidt koude door te weinig kleren tot minder goed hardlopen. Gelaagde kleding voor de winter kan bestaan uit een basislaag, een isolatielaag of middenlaag en de buitenlaag.

De basislaag moet van vocht afdrijvend materiaal zijn gemaakt, aangezien die zich het dichtst bij de huid bevindt en het is belangrijk dat het zweet snel verdampt wordt om je droog en comfortabel te voelen.

Aan de andere kant kan de isolatielaag of de middelste laag van fleece gemaakt zijn. Deze laag zal jou tegen het koude weer beschermen. Daarnaast heeft fleece ook de mogelijkheid om zweet of vocht van jouw huid af te voeren. Zorg er alleen voor dat je je vrij kan bewegen door voor niet te grote kleren te kiezen.

Als laatste moet de buitenste laag van waterafstotend materiaal gemaakt zijn. Dit zal jouw bescherming zijn tegen slijtage, regen, wind of sneeuw. Zorg ervoor dat de buitenlaag ook vocht en warmte doorlaat zodat je je droog, comfortabel en niet te warm voelt.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.